Grozs
0
Sēņu borščs

Sastāvdaļas

  • “Krippu” krekeri
  • 400 g biešu
  • 200 g svaigu vai apceptu sēņu
  • 100 g žāvētu plūmju bez kauliņiem
  • 2 gab. seleriju kāti vai gabaliņš selerijas saknes
  • 2 burkāni
  • 1/4 svaiga kāposta
  • 1 tomāts
  • 1 sīpols
  • 1.5 l ūdens vai dārzeņu buljons
  • 1 tēj.k. kaltēta ingvera
  • 1 tēj.k. ķimeņu
  • 1 tēj.k. oregano
  • 1/2 tēj.k. salvijas
  • 1 lauru lapa
  • 2 gab. smaržīgie pipari
  • Sāls, pipari pēc garšas, eļļa cepšanai, zaļumi

Pagatavošana

  1. Sagriež sīpolu un apcep eļļā kopā ar sausajām garšvielām, lauru lapu.
  2. Rupji sarīvē bietes, burkānus, sagriež tomātu gabalos un visu sautē eļļā 5 min.
  3. Buljonam pievieno visus apceptos dārzeņus ar garšvielām, sagrieztas plūmes un sēnes.
  4. Visu vāra 20 min vai kamēr gatavs, pievieno sāli, piparus.
  5. Liekot galdā, pārkaisa ar smalki sagrieztiem zaļumiem. Pasniedz kopā ar “Krippu” krekeriem. Labu apetīti!

Šī mājas lapa izmanto sīkdatnes, lai nodrošinātu jums kvalitatīvu un atbilstošu saturu.

Privātuma politika