Sastāvdaļas
- “Krippu” zirņu krekeri
- Kaņepju sēklas
- Sāls
- Eļļa bez izteiktas garšas vai sviests.
Pagatavošana
Maizīšu pagatavošanā var izmantot gatavus kaņepju produktus: staku, aizdaru, pavalgu.
Dažas idejas, kā mājās ātri pagatavot savu kaņepju piedevu vai mērcīti.
- Apgrauzdē kaņepju sēklas nelielā temperatūrā, jo augstās temperatūrās izveidojas kancerogēnas vielas.
- Sēklas sagrūž piestā, kamēr izdalās eļļa, vai sablenderē un pievieno sāli, piparus pēc garšas.
- Ja vēlas iegūt mērcīti, tad pievieno pāris ēdamkarotes neitrālas eļļas.
- Ja kaņepju staks šķiet par intensīvu garšā, to var sajaukt ar sviestu.