1 bundža konservēti turku zirņi (400g) vai vārīti (250 g)
3 ēdamkarotes tahini pastas (vai pašu gatavotas apgrauzdētas sezama sēkliņas un sablendētas)
100 ml auksti spiestas (extra virgin) olīveļļas
2 ēdamkarotes eļļas cepšanai
2 ēdamkarote citronu sulas
1 ķiploka daiviņa
1/2 -1 tējkarote malts kumīns
sāls, pipari pēc garšas
šķipsniņa paprikas pulveris, eļļa pasniegšanai
Pagatavošana
Sasmalcina ķiplokus , pievieno kumīnu un liek pannā ar eļļu apcepties 1-2 min.
Ķiploku, kumīnu, citrona sulu, eļļu, tahini pastu liek blenderī un uzputo apm.30 sek.
Zirņus nokāš un noskalo.
Pievieno pusi no paredzētā turku zirņu daudzuma, 2-4 ēdamkarotes ūdens, blendē , pievieno atlikušo turku zirņu daudzumu un blendē, kamēr iegūst krēmīgu masu.
Pirms pasniegšanas uzlej nedaudz eļļu vai paprikas pulveri.
Ledusskapī var uzglabāt nedēļu.
Šī mājas lapa izmanto sīkdatnes, lai nodrošinātu jums kvalitatīvu un atbilstošu saturu.