Grozs
0
Projekta nosaukums

Vakuuma dzesēšanas tehnoloģijas un iekārtas prototipa izstrāde maizes un konditorejas produktu dzesēšanai

Projekta numurs
5.1.1.2.i.0/1/22/A/CFLA/003 17. projekts

Pētījums tiek īstenots LATVIJAS PĀRTIKAS NOZARES KOMPETENCES CENTRA projekta ietvaros.

Projekta īstenošanas periods: 01.03.2023. – 31.08.2024.

Projekta realizācijas laika periodā no 01.03.2023 - 31.08.2023 veiktas sekojošas aktivitātes:

  • Ir veikti aprēķini par iespējamo projekta praktisko realizāciju, saistībā ar nepieciešamo sterilo telpu;
  • Analizētas ražošanas plūsmas, lai tās vēlāk varētu piemērot projektam;
  • Veikts izpētes darbs par vakkuma dzesētāja pielietošanu sterilizācijā;
  • Izpētīta mikrovilņu sterilizācijas metode, iekārtas prototipa/koncepta apzināšana;
  • Veicot padziļinātu izpēti, īpaši koncentrējot uzmanību uz idejas praktisko pielietojumu nākotnē, tika secināts, ka faktiski ir neiespējami nodrošināt sterilu produktu ceļā no vakuuma dzesēšanas iekārtas uz pakošanas iekārtu;
  • Lai saglabātu sākotnējo projekta mērķi tika meklēti alternatīvi risinājumi. Kā piemērotākā tika izvēlēta, maizes sterilizācija ar mikroviļņu metodi;
  • Līdz ar to iepriekš iecerēto atslēgas iekārtu - divu durvju vakuuma dzesētāju/sterilizētāju ir plānots nomainīt ar mikroviņu sterilizācijas iekārtu.

Šī mājas lapa izmanto sīkdatnes, lai nodrošinātu jums kvalitatīvu un atbilstošu saturu.

Privātuma politika