5.1.1.2.i.0/1/22/A/CFLA/003 12. projekts
Pētījums tiek īstenots LATVIJAS PĀRTIKAS NOZARES KOMPETENCES CENTRA projekta ietvaros.
Projekta īstenošanas periods: 01.03.2023 - 19.02.2024
Projekta realizācijas laika periodā no 01.03.2023 - 31.08.2023 veiktas sekojošas aktivitātes:
- Ogu sīrupa references parauga organoleptisko īpašību testēšana. Iesniegtās specifikācijas datu izskatīšana;
- Pētnieciskais darbs - ogu cukuru izmantošana konditorejas izstrādājumos, tā ietekme uz dažādiem mīklas veidiem. Īpaši raudzētiem un saldētiem produktiem;
- Konditorejas izstrādājumu mīklas (rauga mīkla) konsistencei tika vērtēta iespēja ražot izstrādājumus ar iekārtu palīdzību;
- Konditorejas izstrādājumu paraugu gatavošana , to organoleptiska novērtēšana. Veikti laboratoriskie testi nosakot cukuru un akrilamīdu saturu.